Černá-Feyfrlíková Monika: Gastronomie českého středověku - Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodo

Naše cena: 339,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 60 Kč)
Autor: Černá-Feyfrlíková Monika
Druh vazby: Knihy - paperback
Počet stran: 224
Rozměr: 165 x 240 mm
Vydáno: 2024-06-06
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne
ISBN: 978-80-271-3829-6
EAN: 9788027138296
Nakladatelství: GRADA Publishing, a. s.

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech. Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!




