Gedgaudas Nora: Přirozená strava našich předků - Pro pevné zdraví a dlouhý život
Doporučená cena: 478,- Kč
Naše cena: 406,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 72 Kč)
Autor: Gedgaudas Nora
Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 428
Rozměr: 153 x 231 mm
Vydáno: 2014-12-01
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne
ISBN: 978-80-7336-774-9
EAN: 9788073367749
Nakladatelství: FONTÁNA ESOTERA, s.r.o.
Sdílejte na Facebooku
Nora Gedgaudas nás v této knize seznámí s přirozeným a zdravým způsobem života našich pradávných předků v době před rozvojem zemědělství a se zjištěním antropologů, že s nástupem zemědělství se zhoršila naše tělesná stavba a zdraví, začali jsme trpět častějšími vrozenými vadami, zubním kazem, podvýživou a řadou nejrůznějších chorob. Názorně nám ukáže, jak naše současná strava s vysokým obsahem sacharidů a nízkým příjmem tuků je na hony vzdálená stravě pradávných lovců a sběračů, na kterou jsme geneticky naprogramováni a která obsahovala vysoké procento tuků a umírněné množství bílkovin, a vysvětlí nám, jak je tato naše moderní strava příčinou nejen nynější epidemie nadváhy, ale také nutkavých chutí na nezdravé potraviny, poruch nálady, kognitivních problémů a „civilizačních chorob“ – například rakoviny, osteoporózy, metabolického syndromu (inzulinové rezistence), srdečních chorob a duševních onemocnění. Na základě nejnovějších objevů o podstatě stravy lovců a sběračů a rozsáhlých znalostí z oblasti evoluční fyziologie, biochemie, metabolismu, výživy a chronických a degenerativních chorob nám Nora ukazuje holistický životní styl pro dosažení opravdového tělesného i duševního zdraví a dlouhověkosti. Vysvětlí nám, jak je naše tělo z fyziologického hlediska nastaveno a jak potřebuje přijímat zvýšené množství tuků, umírněné množství bílkovin a pouze minimální množství sacharidů, a jak důležitou roli v naší stravě hrají omega-3 mastné kyseliny, jež jsou zcela nezbytné pro zdravou funkci naší nervové soustavy a mozku. Podrobně se také zabývá výživovými problémy, které se mohou pojit s konzumací obilovin, lepku, sóji, mléčných výrobků a škrobnaté zeleniny; doporučí nám nejvhodnější tuky a oleje pro naše zdraví a ukáže nám, kterým tukům a olejům je naopak nejlepší se vyhýbat. V další části knihy se pak dozvíte o důležitosti vitamínu D při léčbě rakoviny a prevenci chorob; o tom, jak významnou roli mají nasycené tuky a cholesterol pro naše tělo a jak strava ovlivňuje naše duševní zdraví, paměť, kognitivní funkce, hormonální rovnováhu a stárnutí buněk. Tato kniha vám díky názorným a srozumitelným pokynům, receptům a konkrétním výživovým doporučením předkládá dlouhodobě udržitelné strategie pro moderní přístup ke stravování a cvičení, který vychází z přirozené stravy našich předků a který vám pomůže zmírnit stres a úzkost, zhubnout, zkvalitnit svůj spánek a zlepšit svou náladu, zvýšit hladinu energie, posílit imunitu, zlepšit své duševní schopnosti, ušetřit peníze za nákup potravin a žít šťastněji a déle.
Zatím nikdo nehodnotil.
Nabízené knihy od stejného autora(autorky):
Gedgaudas Nora: Přirozená strava našich předků 2. díl - Spalování tuků jako zdroj energie