Pecina Martin: Jazyk, srdce, mozek, krev
Doporučená cena: 799,- Kč
Naše cena: 679,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 120 Kč)
Autor: Pecina Martin
Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 176
Rozměr: 201 x 301 mm
Vydáno: 2023-10-18
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne
ISBN: 978-80-242-9331-8
EAN: 9788024293318
Nakladatelství: Euromedia Group, a.s.
Sdílejte na Facebooku
„Nenosím rondon s vyšitým jménem, nepoužívám espumu, nerad vážím suroviny a nemám v oblibě exklusivní ingredience, přehnané sebevědomí ani těsné slipy. Věcí, jež mám upřímně rád, je naštěstí mnohem více. A právě těm se věnuje kniha, která je upřímnou poctou pokrmům, na nichž jsem vyrostl. Prorostlé maso, vnitřnosti, víno, ovocné pálenky, ořechy, bylinky anebo obyčejný chleba jsou typickými produkty naší země a zároveň i základem mé kuchyně. Nedám dopustit na staromódní vaření v kastrůlku, živočišný tuk, silné omáčky ani vůni uzeného. Rád bych vyzdvihl veskrze prosté, laciné a mnohdy opomíjené ingredience, jež kdysi byly obvyklou součástí tuzemských jídelníčků. Pšenice, kroupy, kopřivy, trnky, rybíz, šneci, morek nebo hovězí oháňka mě naplňují větším vzrušením nežli foie gras s ananasem či osmnáctichodové menu vařené v plastovém kondomu, servírované na břidlici a zahalené v efektních oblacích ze suchého ledu a tekutého dusíku.“ Milostný dopis moravské kuchyni od typografa, grafického designéra a vítěze soutěže MasterChef 2022.
Zatím nikdo nehodnotil.
Nabízené knihy od stejného autora(autorky):
Pecina Martin: Knihy a typografie