neuveden: Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty (Edice Apetit)
Doporučená cena: 399,- Kč
Naše cena: 339,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 60 Kč)
Autor: neuveden
Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 164
Rozměr: 215 x 247 mm
Vydáno: 2014-06-10
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne
ISBN: 978-80-87575-15-4
EAN: 9788087575154
Nakladatelství: Burda International CZ s.r.o.
Sdílejte na Facebooku
Po kuchařce věnované italské, francouzské a asijské kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách - kuchařka plná těch nejlepších řeckých specialit. Kniha je rozdělena do šesti kapitol - najdete v nich všechno od receptů na oblíbené mezze (předkrmy - plněné vinné listy, pomazánku z pečeného lilku, marinovaný sýr feta), přes jídla se zeleninou (svěží saláty, plněná rajčata jehněčím masem, papriky plněné fetou) anebo pokrmy z jednoho hrnce, masité pokrmy a plody moře až po božské dezerty. "Pátrali jsme po know-how na lahodné tzatziki i po návodu na slavnou musaku či gyros. Nasávali jsme vůně a chutě linoucí se z pobřežních taveren, ale i z domácích kuchyní v horských vesnicích. Sami jsme upekli snad metrák lilků, nasekali náruče bylinek, spotřebovali litry olivového oleje… A při tom všem jsme ladili recepty, které vás přenesou do sluncem prozářeného Řecka," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. Mezi recepty nechybí slavný řecký salát, musaka, polévka avgolemono, baklava, frappé, ale ani takové šlágry z taverny, jako je gyros, souvlaki apod. Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít řecké suroviny (olivy, olivový olej, feta, bylinky, řecký jogurt, med...). 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do následujících kapitol: Na uvítanou Sluncem malované To je maso! Z pobřežní taverny Hostina pro bohy Sladký řecký život
Zatím nikdo nehodnotil.