Légl Miroslav: Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie
Doporučená cena: 389,- Kč
Naše cena: 331,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 58 Kč)
Autor: Légl Miroslav
Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 364
Rozměr: 176 x 248 mm
Vydáno: 2015-06-01
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne
ISBN: 978-80-7281-495-4
EAN: 9788072814954
Nakladatelství: EMINENT - Ing. Jiří Kuchař
Sdílejte na Facebooku
Tato kniha je volným pokračováním autorovy úspěšné publikace Vaříme bez soli, ovšem lze ji používat i samostatně. Obsahuje dalších více než 650 receptů na přípravu teplých pokrmů, jejichž rozhodujícím principem je kombinace více druhů základních potravin, vhodně ochucovaných, s pečlivě popsaným technologickým postupem vylučujícím sodíkovou zátěž, stejně jako potravinářským průmyslem používaný chemický balast, který mění přirozené vlastnosti potravin a negativně ovlivňuje zdravotní stav. Kniha vychází z tradic mezinárodní kuchyně, od Velké Británie po Austrálii, od Středomoří po Karibik, od evropských zvyků po asijské, od tradic Afriky po novinky Dálného východu, důsledně za použití běžně dostupných, obyčejných surovin. Společně s publikací Vaříme bez soli si klade za cíl stát se návodem ke změně osobního výživového stylu člověka, který má zájem o své zdraví a kvalitu života. Je určena především těm, kdo z nějakého důvodu musejí nebo chtějí používání soli a průmyslové chemie výrazně omezit nebo z jídelníčku zcela vyloučit. Stejně užitečná bude i pro ty, na jejichž dovednosti závisí zdravotní stav a kvalita budoucího života nejmladší generace. Zároveň je vhodná pro zájemce o zdravý životní styl, kteří s kuchařským uměním teprve začínají.
5 počet hodnocení: 1
Renata Petříčková - 5/5
Super kuchařka i kniha o zdraví, jsou tu recepty takové, že za prvé – MŮŽEME V KLIDU TVOŘIT Z DOSTUPNÝCH SUROVIN, a za druhé – MŮŽEME SI VYMÝŠLET SVÉ DALŠÍ. Je tu důraz sice na mezinárodní kuchyni, což zní trochu hogo fogo, ale pozor, využívá přitom ingredience a suroviny, které běžně dostaneme v našich luzích a hájích. Navíc to jsou lahůdky. Krůtí prsa obalená v pruzích vepřového sádla a pěkně udušená, upečená v sádle – bože, to je slast… maso dušené na tymiánu a meruňkách, srnčí steak s kiwi, nejrůznější variace na klasická jídla jako je rizoto nebo těstoviny nebo zapékané brambory.
Nabízené knihy od stejného autora(autorky):
Légl Miroslav: Vaříme bez soli