Josef Jonáš: Pozor, sůl
Doporučená cena: 299,- Kč
Naše cena: 254,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 45 Kč)
Autor: Josef Jonáš
Druh vazby: Vázaná
Počet stran: 288
Formát: 152 x 212 x 20 mm
Stav: Na skladě
Datum dodání: Do 72 hodin
ISBN: 978-80-7281-504-3
EAN: 9788072815043
Nakladatelství: Eminent
Sdílejte na Facebooku
Pozor, Sůl! - Proč konzumujeme příliš mnoho soli, jak škodí našemu zdraví a co s tím můžeme dělat. Ze všech stran slyšíte o tom, že nemáte solit. Doma už téměř nesolíte, ovšem přesto je vaše spotřeba soli obrovská. Pokud začnete hledat důvod, budete překvapeni, kolik soli resp. sodíku obsahují základní potraviny, ovšem hlavně kolik skryté soli a sodíku zkonzumujete, aniž to tušíte, ve výrobcích potravinářského průmyslu. Tato kniha je určena lidem, kteří se chtějí začít vážně starat o to, jaké množství soli resp. sodíku ve své každodenní stravě snědí, kteří mají z jakéhokoli důvodu, zejména zdravotního, potřebu se odsolit, hledají změnu a jídelníček, který by je přivedl na optimální denní spotřebu soli. Publikace nepřináší žádná stravovací dogmata. Vedle varování obsahuje mnoho důležitých informací, možností řešení a hlavních zásad změny. Ocení ji proto zejména matky s dětmi, pacienti s vysokým krevním tlakem, s oběhovými a imunitními problémy, lidé v aktivním věku trpící poškozením kloubů nebo se sklonem k nadváze, diabetici a ekzematici, senioři a lidé s trávicími, močovými a očními problémy, především se šedým zákalem.
5 počet hodnocení: 1
Renata Petříčková - 5/5
V knize je mnoho informací, které mne překvapily. Sůl představuje „opuchlou“ zátěž pro celý organismus. Když si přečtete části týkající se jednotlivých oblastí našeho těla, které sůl ovlivňuje, získáte pocit, že sůl je takové vzdmychadlo, neurotoxin, který nás napučí i nabudí, ale výsledek je ten, že nechá poněkud zdevastované tělo. Maličko, jen maličko. A další den zase… a vše se nakonec začne sčítat do civilizačních nemocí, které autoři považují z velké části právě za důsledek konzumace soli, na níž není lidstvo ještě dostatečně adaptované evolucí. Jestli vůbec někdy lze tělo na takový zápřah adaptovat. Za tři tisíce let? Těžko… A přesto nám potravinářský průmysl sype sůl i do sladkých jídel. Tak tohle je dojem, který si z této knihy odnáším… a každý si odnese to své, to, co ho osloví na základě jeho zkušeností či individuálních zdravotních potíží.
Nabízené knihy od stejného autora(autorky):
Josef Jonáš: Kde končí duše a začíná tělo
Josef Jonáš: Praktická detoxikace
Josef Jonáš: Svět přírodních antibiotik
Josef Jonáš: Tajenky života
Josef Jonáš: Tajenky života II
Josef Jonáš: Tak chutná štěstí - Bez použití cukru
Josef Jonáš: Tvoje strava je tvůj osud
Josef Jonáš: Zdraví v ohrožení - Hořká pravda o sladkém cukru